Woensdag 13 mei Las vegas/Zion National Park

13 mei 2015 - Zion National Park, Utah, Verenigde Staten

Na ons ontbijt op de hotelkamer zijn we gaan uitchecken.
Er stond een lange rij dus wij maar aansluiten.
Bleek dat de rij te zijn voor mensen die nog kredieten open hadden staan en die moesten betaald worden voor ze mochten uitchecken.
Aangezien wij geen gebruik hadden gemaakt van betaalde services van het hotel konden wij uitchecken via de express checkout.

Er liep een medewerker rond die vroeg of wij nog wat moesten betalen, toen we zeiden dat dat niet zo was konden we uit de rij en naar de express checkout (gewoon een ipad met een speciaal programmaatje erop).
We hadden uitgecheckt en mochten de kamerpasjes houden als souvenirs.
Die man vertelde ook nog dat we niet eens hoefde uit te checken, wat wij wel vreemd vonden maar de express checkout bevestigde dat we uitgecheckt waren dus we konden met een veilig gevoel vertrekken haha.

Omdat het naar Zion National park maar 2 uur en 50 minuten rijden was besloten we nog even te shoppen bij de Las Vegas North Premium Outlets, na hier 2 uur rondgeshopt te hebben zijn we weer verder gegaan met onze reis naar Zion.

Na een uurtje rijden hebben we een stop gemaakt in het plaatsje Mesquite, hier zat een grote Walmart waar we nog even wat eten gehaald hebben.

Na 1 uur een 50 minuten kwamen we aan bij Springdale een plaatjes vlakbij Zion National Park waar ons motel staat.

Onderweg zagen we nog een auto die in de fik stond, eerst allemaal politie op de weg.
Onze gehele reis nog geen politie tegengekomen op de snelweg en ineens waren er 4 wagens in korte tijd, dus maar extra letten op onze snelheid want ze zijn hier niet vriendelijk en super streng.
Later zagen we dat al die politie voor de auto was die in brand stond.

Tijdens de rit zagen we het landschap veranderen van kale dorre vlakte naar bijzondere rode rots formaties.

Aangekomen bij het motel hebben we ons geïnstalleerd en zijn we het dorpje Springdale gaan verkennen.
Voor morgen hebben we een voucher voor een halve dag fiets huur, even kijken waar we die precies moeten ophalen.
Ze raden heel erg aan om met de shuttle bus naar Zion te gaan, die rijd om de 10 a 15 minuten. Ook zit er een fietsendrager voorop de bus.
Erg handig voor morgen met onze fietsen.

Het is hier een uur later als in Californie en Nevada, dus we zitten nu met 8 uur tijdverschil met Nederland ipv 9 uur.

We hebben bij een restaurant dichtbij ons hotel gegeten.
Pioneer restaurant.
Voor 20 dollar per persoon hadden we een stukje kip met rijst en wat gestoomde groenten.
Dit was echt heel weinig, de rijst was niet meer dan 2 lepels en de kip was denk ik 150 gram kip, de groente waren 1 worteltje, 3 plakjes courgette, 2 mini asperges en 3 plakjes soort van gele pompoen.
En dat voor 20 dollar per persoon, we zaten ook totaal niet vol.
Met het afrekenen hadden we het toch maar even wat van gezegd dat het wel erg weinig was.
(Ja zelfs voor Nederlandse begrippen was dit weinig voor heeeel veel geld).

We kregen excuses en dat de kok het allemaal nog niet zo goed kon.
En we hoefde maar 1 maaltijd te betalen. Hij rade ons de steak aan en als we morgen terug zouden komen zou hij, als we de steak niet lusten deze zelf voor ons betalen, want hun hadden de beste steak van de omgeving.

Ik denk niet dat we hier nog gaan eten, er zijn genoeg restaurantjes in de omgeving dus gaan we die lekker proberen.
Ook zei hij dat morgen de beste kok aan het werk was ( lekker dan als we vandaag die steak besteld zouden hebben…dan was het dus niet de beste van de omgeving?!?!...)
Ach ja we hadden het vermoeden dat ze net begonnen waren want ze hadden nog geen alcohol vergunning en buiten zitten kon niet want de nieuwe tafeltjes waren er nog niet…

We hebben aan de overkant van de weg een ijsje gehaald, zeg maar gerust ijs haha wat een bollen zeg, daar kreeg je tenminste waar voor je geld. Alles was zelf gemaakt, het smaakte erg lekker en zo hadden we uiteindelijk toch genoeg gegeten. Dit leuke winkeltje verkocht ook allemaal ouderwetse snoepjes.
Voor het ijs mocht je alles proeven, free sample, wat erg leuk en lekker was.
Er was zoveel keus dat even proeven wel fijn was.

Gereden afstand: 274 km / 170 mile

1. Louis:
    14 mei 2015
    Oeps niet teveel kleding shoppen moet je ook mee terug nemen