New York zaterdag 2 mei
2 mei 2015 - New York City, Verenigde Staten
We hebben heerlijk geslapen. Na het ontbijt zijn we fietsen op gaan halen bij de receptie.
Dit bleek niet echt klaar te staan zoals aan ons verteld was.
De banden waren helemaal zacht.
Na 20 minuten gewacht te hebben kregen we de fietsen. (de jongens van het hotel gingen allemaal garages af om de banden op te laten pompen wel apart, je bied fietsen aan maar kan ze niet onderhouden).
Uiteindelijk op de fiets over Queensboro bridge naar Manhattan.
Tijdens het fietsen kwamen we over het Roosevelt Island. (lijkt erg op SimCity, mega apartementen allemaal op een klein eilandje gestampt).
Leuk uitzicht vanaf de brug.
Lekker stijl weer naar beneden om vervolgens door te fietsen naar Central Park.
Bij Central Park hebben we de fietsen gestald en zijn door het park gelopen.
Echt bizar zo tussen de hoge gebouwen, in het park is de drukte van de stad bijna niet te merken. Het is er wel druk met mensen die allemaal sporten beoefenen, wandelen of gewoon lekker in het gras willen liggen.
Na onze wandeling hebben we de fietsen weer gepakt om onze weg te vervolgen naar Rockefelle center om het Top of the rock uitzicht punt te bekijken.
Helaas.... we kwamen niet erg ver. Mijn achterband maakte tijdens de eerste rit al een schrapend geluid (wij dachten dat de schroefjes waarmee het hotel naambordje vastzat iets tegen de band aan schraapte; dus af en toe even het spatbord weer buigen en het geluid was even weg).
Maar dit keer bleef het geluid en werd het steeds erger dus toch maar even checken.
Bleek het achterwiel gewoon los ze zitten. Ik kon de boutjes zo met de hand draaien.
Dus besloten we om bij diverse fietsverhuur bedrijfen om een steeksleuteltje te vragen.
HELAAS amerikanen zijn ontzetten nep,onvriendelijk en egoistisch. Niemand wilde helpen. Sommige zeiden dat ze dat soort spullen niet hebben en dat terwijl ze wel net hun eigen huurfietsen in elkaar aan het zetten waren. Erg triest.
Dus besloten we naar het afdrop punt van de shuttle bus van ons hotel te gaan en de fietsen bij de buschauffeur te dumpen en onze weg te voet te vervolgen. De buschauffeur was heel vriendelijk en nam ze zonder morren aan en zou het bij het hotel melden. (Een busje van het hotel reed om het half uur van het hotel naar Manhattan en terug).
Aangezien we al best wat tijd verloren hadden aan dit hele gedoe besloten we gewoon lekker verder te gaan en savonds wel even het hotel de wind van voren te geven.
We zijn naar Rockerfelle center gelopen en na de aankoop van tickets en een bijzonder snelle lift, habben een ontzettend mooi uitzicht over Manhattan. Ook zag je heel mooi hoe Central Park midden tussen alle hoge gebouwen lag.
We zaten op de 67 verdieping.
De lift schiet echt omhoog. Het plafond is van glas dus we konden onszelf omhoog zien gaan. Erg gaaf.
(Ik heb het gefilmt maar kan via mn telefoon geen filmpjes plaatsen dus als ik mn laptop op internet krijg zet ik die er meteen op)
Na Rockefelle center zijn we naar the flatiron building gelopen. We hebben 6th avenue afgelopen, zo kwamen we uiteindelijk bij the flatiron building.
Onderweg ook nog langs the empire state building gelopen. Maar omdat we al van het uitzicht op rockefeller genoten hadden hoefde we niet meer the empire op. En op de rockerfelle zie je the empire wat ook erg leuk is.
Onderweg ook hier een daar wat winkels bekeken en ook kwamen we bij Holland House, een heus biercafe met bieren van over de hele wereld.
Hier werden we super vriendelijk ontvangen en mochten allemaal soorten bier proeven (Daniel dan, want ik vind bier niet lekker). Tot de barman op een gegeven moment mij een glas voorschoof. Hier probeer maar dit lust je vast wel. En idd dat was erg lekker een schrofferhoffer grapefruit biertje.
Ja wie had dat gedacht, dat ik nog eens bier zou drinken :-P
Na een biertje gedronken te hebben zijn we weer verder gelopen en kwamen we bij the flatiron building. Wat een apart gebouw, heel smal. Mooi om te zien.
Ik had thuis op internet een knutselwinkeltje gevonden die op Manhattan zat.
Hier zijn we naartoe gegaan en heb ik nog wat leuke knutselspulletjes kunnen scoren.
Vervolgens hebben we aan het personeel gevraagd wat hun aanraden voor restaurant, dit was Elephant & castle.
Hier hebben we een echte amerikaanse burger op, hand made :-).
Het smaakte prima.
Omdat we wel echt heel veel gelopen hadden vandaag en we onze spieren en voeten begonnen te zeuren zijn we na het eten lekker op de metro gestapt en naar Brooklyn Bridge gereden.
Het begon al donker te worden.
We zijn de brug opgelopen om van het mooie uitzicht op de stad te kunnen genieten.
Het vrijheidsbeeld was ook te zien en de fakkel branden al.
Wat leuke fotos opleverde.
Ook de stad zelf was mooi verlicht. The Chrysler building en Empire state building waren mooi verlicht.
Hierna zijn we met de metro terug naar ons hotel gegaan om even de benen en voeten wat rust te gunnen.
(helaas stond mijn fiets gewoon weer bij de andere fietsen en zat de band nog scheef, het hotel personeel wist van niks. De ochtenddienst had niks doorgegeven, lekker dus, we kregen als soort van compensatie 2 drankjes aangeboden.
Ons ging het erom dat niemand meer die fiets pakte.....)
Na even gezeten te hebben waren we net 2 oude mensjes, helemaal stijf en stram, dat word wat morgen.....
Naat:3 mei 2015Leuk, is dat 7 of 8 dollar voor een biertje wat ik zag op de kaart? Klinkt wel lekker grapefruit bier, neem maar mee voor dit biervrije drankorgel! Xx