Maandag 18 mei Grand Canyon

18 mei 2015 - Grand Canyon National Park, Verenigde Staten

Na uitgeslapen te hebben (8 uur ging de wekker), maakte we ons klaar voor onze helikopter vlucht boven de Grand canyon. We moesten er een half uur van te voren zijn. We waren om kwart over 10 aan de buurt. Vanaf ons huisje was het 20 minuten rijden naar het vliegveld.

Er stonden een stuk of 8 helikopters die af en aan vlogen met passagiers. Bij aankomst moesten we inchecken en een veiligheidsfilm kijken. De man die dat begeleiden was echt super enthousiast. Leuk.
Daarna moesten we buiten bij de helikopters wachten tot onze helikopter terug was van de toer.

De meeste waren met 6 personen wij gelukkig met z’n 4e. Een franse man en vrouw.
De vrouw mocht voorin, Daniel zat aan de ene kant en ik aan de andere kant allebei voor het raam, de franse man zat tegenover mij. Tijdens de vlucht werd er informatie verteld over de Grand canyon eerst in het Frans en daarna verrassend genoeg in het Nederlands.
De vlucht duurde in totaal een half uur.
Wat een mooi uitzicht echt indrukwekkend, we hebben de hele tijd naar beneden zitten kijken. Als er niks verteld werd, werd er een muziekje opgezet.
Echt mega groot is de canyon dan voel je je echt klein in een helikopter zo tussen de rotsen.

Helaas hadden we een paar regen buien tijdens de vlucht, je zag het in de verte ook regenen. Het was vrij bewolkt maar ondanks dat konden we alles prima zien.

Toen we weer geland waren (echt super goed we voelde helemaal niks), konden we nog een foto die vooraf gemaakt was van ons kopen voor “maar” 20 dollar……
Het begon nu ook bij het vliegveld te regenen. We kregen van de vriendelijke man die de veiligheidsfilm regelde nog 2 coupons voor 2de halve prijs voor de Grand canyon film in een IMAX theater vlakbij de ingang van het park, van National Geographic.

Voor we naar de film gingen hebben we eerst nog in een café vlakbij het theater koffie en thee (ja deze had gewoon thee en het smaakte nog normaal ook) gedronken en een soort kaneel koek (beetje zeeuwse bolus achtig) gegeten. We zaten in relax stoelen toen een man vroeg of hij zijn laptop even mocht opladen bij het stopcontact achter mij.
Tuurlijk mocht dat, de man bleek een Nederlandse reisleider te zijn en zijn groep was de Grand canyon in en aangezien hij al 38 trips gedaan had, had hij de canyon wel een beetje gezien dus bracht zijn tijd door in het café.

Hij organiseert camper tours, waarbij de mensen op plekken komen die niet erg toeristisch zijn en ook niet de massa campings. Zijn prijzen varieerde van 10 – 20 dollar per nacht, terwijl de massa campings gerust 70 dollar per nacht vragen.
Ook gaf hij nog wat tips over wat we nog konden doen onderweg naar Los Angeles.

Leuke ideeën, alleen wel even 7 uur en 30 minuten rijden om die dingen nog mee te pakken. We kijken wel of we daar nog zin in hebben. Je kan niet echt zeggen dat we niks gedaan hebben tot nu toe hahaha.

Daarna zijn we naar de film gegaan die 34 minuten duurde, een documentaire achtige film over de Grand Canyon Hidden Secrets. Mooi gedaan en het grote scherm was indrukwekkend.
Ondertussen regende het nog steeds.
Terug bij ons huisje hebben we even geluncht en na een half uurtje trok het ineens open en was er weer volop blauwe lucht.

We besloten de rode buslijn te pakken, gisteren hadden we de oranje gedaan en de rode gaat de andere kant op. We zijn uitgestapt bij Powell point, van hier uit besloten we lopend naar de andere uitzichtpunten te gaan. Er liep een zand/rots pad langs de rand van de Canyon. Na 0,5 km kwamen we bij Hopi Point, hier hebben we even over de rand gebungeld met onze benen echt super gaaf. En spannend hahaha.

Daarna liepen we door naar Mohave point wat 1,3 km lopen was langs de rand. Leuke route zo langs de Grand canyon. Ondertussen begon het weer dicht te trekken en zagen we het in de verte weer regenen. Bij Mohave stapte we weer op de shuttle bus richting Pima point. Vanaf hier hadden we een mooi zicht op de Colorado River en wat stroomversnellingen in de River.
5 minuten later begon het te regen dus besloten we de shuttle bus terug naar de Village route transfer te nemen en naar ons huisje te lopen, wat nog geen 3 minuten vanaf dit punt was.

Na even gerelaxt te hebben zijn we weer naar de Foodcourt gegaan om te eten.
We hebben de Maswik burger (hamburger met kaas en bacon) met patatjes gegeten.
Hier in de Grand canyon kan de temperatuur erg afkoelen s’nachts.
Afgelopen nacht was het 3 graden en overdag rond de 18-20 graden, vannacht kan het wel eens gaan vriezen volgens de weersberichten.
Morgen kijken we of we nog een stukje de canyon ingaan, geheel weersafhankelijk en of onze paardrij spierpijn al wat verminderd is…